sobota, 17 maja 2014

Lody morelowe




Składniki:

2 małe banany
puszka mleka kokosowego (trzymana uprzednio przez kilka dób z lodówce - potrzebujemy tylko gęstej części)
8 garści mrożonych moreli
10 łyżek syropu z agawy
1 łyżeczka cynamonu


Wszystko miksujemy na gładką masę. Sprawdzamy smak - może potrzebujemy więcej/mniej słodkości albo cynamonu? 
Wkładamy do zamrażarki na kilka godzin i gotowe. 
 Smacznego!

4 komentarze:

  1. Wow! Muszą być pyszne. Ja w swojej wegańskiej karierze, jeszcze lodów nie robiłam, ale patrząc na te piękne gałeczki, wiem że trzeba to zmienić ;)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam, domowe lody są najlepsze :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mniam, rewelacja:)

    OdpowiedzUsuń