środa, 10 lipca 2013

Kalafior z czarnuszką


Składniki:

1 kalafior
sól
oliwa
1 łyżeczka kurkumy
1 łyżeczka czarnuszki
1 łyżeczka granulowanego czosnku (lub ząbek przeciśnięty przez praskę)
2 garście posiekanej natki pietruszki

Kalafior podzielony na różyczki gotujemy 5 min. w osolonej wodzie. W garnku na oliwie rozgrzewamy przyprawy, dodajemy kalafior, chwilę smażymy mieszając, a na końcu posypujemy pietruszką. Smacznego!

5 komentarzy:

  1. uwielbiam kalafior w każdej postaci, a przygotowany według tego przepisu musi być pyszny:) na pewno wypróbuję;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też, choć w naszym domu tylko ja :P. Smacznego! :D

      Usuń
  2. No dobra, ale gdzie miejsce i czas dla czarnuszkę? Wystarczy posypać twardymi nasionami czarnuszki różyczki kalafiora "na końcu"??? Czegoś w tym przepisie brakuje.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. "W garnku na oliwie rozgrzewamy przyprawy", czyli też czarnuszkę :>.

      Usuń
    2. Dziś zrobiłam. Takie łatwe i przepyszne!

      Usuń