poniedziałek, 3 września 2012

Spaghetti z warzywami pieczonymi w sosie musztardowym



Składniki:

opakowanie spaghetti

pół dyni (miąższu pokrojonego w kostkę)
2 małe cukinie 
papryka czerwona
6 pieczarek
2 cebule


sos:

oliwa
musztarda chrzanowa
miód sosnowy
zioła prowansalskie
pieprz

Najpierw przygotowujemy sos - składniki mieszamy w takich proporcjach, jakie nam odpowiadają ;). Do takiej ilości warzyw wystarczy pół szklanki gotowego sosu.
Warzywa kroimy, wkładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy sosem i pieczemy ok. godziny w 200 st.
Podajemy z ugotowanym makaronem. Smacznego!

4 komentarze:

  1. te dynie sa obledne. i te kolory :) mysle, ze nie tylko badylarze sie skusza!

    OdpowiedzUsuń
  2. o dobre dobre. Ale ja do tego zużyję paczkę "warzyw na patelnię" która mi od dłuższego czasu w lodówce zalega i trzeba wykorzystać (nie wyrzucę przecież).

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja zużyłam warzywa, które "zalegają na działce" ;). Pozdrawiam!

      Usuń