niedziela, 6 maja 2012

Spaghetti z bakłażanem


Składniki:

300 g makaronu
bakłażan
10 pieczarek
50 g suszonych pomidorów
cebula
2 ząbki czosnku
pół szklanki mleka sojowego
3 łyżeczki przecieru pomidorowego
zioła prowansalskie
sól
pieprz
oliwa

W woku podsmażamy cebulę i  pieczarki, dodajemy pokrojonego w plastry bakłażana (im grubsze plastry, tym dłużej będzie się musiał dusić). Kiedy bakłażan zmięknie dodajemy pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami, i dusimy pod przykryciem ok. 10 min. W szklance rozrabiamy mleko z przecierem pomidorowym, dodajemy do woka i trzymamy jeszcze chwilę na małym ogniu. 
Sos mieszamy z makaronem i jemy :).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz