środa, 16 maja 2012

Kotlety z ryżu, tofu i brokuła



Składniki (na 7 kotletów):

100 g ryżu
5 (albo więcej) różyczek brokuła
1 cebula
2 ząbki czosnku
125 g tofu
350 ml bulionu
olej
pieprz
majeranek


W garnku na oleju zeszklić cebulę i czosnek, dodać ryż, brokuły, zalać 350 ml wrzątku i wrzucić kostkę warzywną. Gotować około 15 min. Następnie zawartość garnka zmiksować z tofu, uformować kotlety i usmażyć. Tofu w takiej postaci jest naprawdę zjadliwe ;).

3 komentarze:

  1. Genialne! Zachwyciłem się ich delikatnym smakiem - połączenie bezbłędnie jak dla mnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smak wyśmienity, jednak mam problem przy smażeniu. Kotlety rozpadają się i przypalają do patelni, czy tylko ja tak mam?

    OdpowiedzUsuń