niedziela, 29 kwietnia 2012

Zupa pomidorowa ze świderkami




Składniki:

4 małe marchewki
korzeń selera
korzeń pietruszki
por
cebula
pół kolby kukurydzy (niekoniecznie; ja akurat miałam zamrożoną, więc dodałam i schrupałam po wyjęciu z zupy ;) )
2 kostki warzywne (używam Bio Oazy)
słoiczek przecieru pomidorowego (200 g)
sól
cukier trzcinowy
mleko sojowe (niesłodzone)
mąka kukurydziana

W dużym garnku rozpuszczam kostki, a następnie dodaję obrane warzywa (w całości). Wszystko gotuje się, aż warzywa zmiękną. Potem warzywa wyławiam sitkiem, a do garnka dodaję przecier pomidorowy. Kiedy się rozpuści doprawiam wszystko solą i cukrem. W kubku rozrabiam trochę mąki kukurydzianej z mlekiem sojowym, a następnie "zahartowuję" gorącym płynem z garnka. Wlewam zawartość kubka do zupy i oto płyn zabielił się po wegańsku ;). Zupę podaję ze świderkami, no i marchewką oczywiście! Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz